Gyakran Ismételt Kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


1. Mi a mozgásérzékelő?

A mozgásérzékelőn az infravörös mozgásérzékelőt (PIR – Passive Infra Red, Passzív Infra Vörös) értjük. A vagyonvédelmi rendszerek érzékelőinek nagy többsége valamilyen hőmozgást jelez, mégis az infravörös vagy mikrohullámú mozgásérzékelők azok, melyet leggyakrabban neveznek így.

Célja, hogy egy adott területen belül lehetővé tegye a mozgások figyelését és azok jelzését.


2. Mi a nyitásérzékelő?

A nyitásérzékelő bármilyen ablakra, ajtóra felszerelhető. Lehetővé teszi a nyitás, zárás érzékelését egy adott nyílászáró esetében. Felszerelése általában a nyílászáró nyíló zsanérral szembeni oldalára történik, külső vagy belső felületre.

Az érzékelő két részből áll, ahol az egyik részét ajtóra/ablakra szerelik, míg a másik felét az ajtó vagy ablaktokra. két részt szerelik fel az ajtóra. Célja, hogy a legkisebb elmozdulás esetén is jelezzen.


3. Mi az üvegtörésérzékelő

Az üvegtörésérzékelő bérmely üveges felületre felszerelhető és akusztikus hangérzékeléssel képes jelezni az üvegfelület törését. Az érzékelővel minden olyan helyiség megvédhető, ahol kisebb, nagyobb terjedelmű, üvegfelület található (ablak, üvegajtó, üvegtábla, üvegezett bútor, vitrin).


4. Milyen célt szolgál a pánikjelző?

Veszélyhelyzetben, ha fenyegetettség esetén a pánikjelző használatával egy mozdulattal lehet jelezni, így azonnal indítható a riasztás vagy a távfelügyeleti szolgáltató felé a segélykérés.

Vezetékes

Vezetékes pánikjelző elhelyezésének esetében fontos, hogy az eszköz könnyen elérhető legyen, ámde ne keltsen feltűnést (pl. íróasztal alatti gombos vagy taposós megoldás). Leggyakoribb alkalmazási helyei: üzletek, pénztárak, bankok és pénzintézetek.

Vezeték nélküli

A vezeték nélküli kivitelezésű pánikjelzőnél az eszköz a felhasználó közvetlen közelében helyezhető el (pl. zseb, éjjeliszekrény), így az azonnal és gyorsan működésbe hozható. Leggyakoribb alkalmazási helyei: magánlakások, bankok, benzinkutak és üzletek.


5. Mi a rezgésjelző?

A rezgésjelző már akkor jelez, amikor megpróbálnak egy falat áttörni vagy egy széfet megfúrni. A rezgésre az eszköz a jelet továbbítja a vagyonvédelmi központ felé, ahol megteszik a szükséges intézkedéseket.


6. Hogyan működik az infrasorompó?

Az infrasorompó nagyobb területek védelmére szolgál, kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható. Működését tekintve egy láthatatlan kerítéshez hasonlítható, ami riasztást ad, ha valaki belép a sorompó által körülhatárolt zónába, vagy ha a jelzőrendszer valamilyen áthaladást észlel.


7. Mi a füstérzékelő?

A füstérzékelő már a tűz korai szakaszában érzékeli a füstöt, így megakadályozható a tűz kialakulása, mivel az érzékelő a levegő részecsketartalma alapján jelez. Alkalmazásával a megelőzhetők a nagyobb káresemények.


8. Hogyan működik a tűzjelző?

A tűzjelző a megjelenő füstöt és hőt azonnal érzékelve jelzést küld, így megakadályozható a tűz terjedése, ezzel pedig a vagyoni kár.


Ajánlatkérés

Kérjük, adja meg az elérhetőségeit, és hamarosan keressük Önt egy díjmentes konzultáció céljából.
A konzultáció semmilyen kötelezettséggel nem jár.

* Kötelezően kitöltendő mezők