Adatalapú kiválasztás mesterséges inteligencia segítségével

ATOM (Alkalmasság Tesztelési/Osztályozási Modul)

Egy mesterséges intelligenciát használó eszköz, melyet a toborzás/kiválasztás területén lehet legjobban alkalmazni. A különböző helyről beérkező adatokat (kérdőíves felmérések, ErgoScope, MaxWhere mérőtér) dolgozza fel, mivel az ATOM magja számos értékelő eljárás közül választja ki a statisztikai értelemben legjobban illeszkedő alkalmassági mutatókat.

Miért jó?

A kiválasztási folyamat újragondolása, mert
 • Pénzt, időt és energiát takarít meg
 • A kiválasztás hatékonyabbá válik
 • Csökkenti a fluktuációt
Az ATOM alkalmazásával objektív szempontok mentén lehet értékelni a jelölteket, beválási mutatókhoz mérten, mivel a kiválasztás ezen formája nagyban automatizált. Eredménye egy egyszerű, átlátható, hatékony és adatalapú rendszer, amely hozzájárul a fluktuációs számok csökkenéséhez.

Hogyan működik?

Az ATOM számos hasznos felhasználási lehetőséggel rendelkezik, melyek külön-külön is felhasználhatók.
 1. A beválás előrejelzéshez a már állományban lévő munkatársak erősségeinek felmérésével kezdünk. Manapság a cégek többsége rendelkezik a munkatársak beválási mutatóival vagy teljesítményük értékelésével. Ez elengedhetetlen, hogy megfelelő referenciaértékekkel rendelkezzünk a jövőbeli kiválasztási folyamatok során.
 2. A felhasználói felület egy linken keresztül megközelíthető, melyet a munkavállalók és a jelentkezők rugalmasan és gyorsan elérhetnek. Ezen a felületen találják számos mérőeszköz mellett az ANIMA Személyiség Kérdőívet, mely 17 skála mentén jellemzik a vizsgált egyéneket.
 3. A Kitöltők válaszait a tanuló algoritmusok számos komplex statisztikai eljárást használva analizálják, melynek eredményeként egy sorrendiséget állapítanak meg.
 4. Ez a sorrend a kiválasztás folyamat hatékonyságát, megbízhatóságát és gyorsaságát növeli, mindezt a már gyakorlati tapasztalatokon alapuló beváláshoz mérten.
 5. A jelentkezők beválási sorrendje, a kiválasztási folyamathoz kapcsolódó összesített riportok, illetve analitikák heti rendszerességgel kerülnek kiküldésre. Az ügyfél ennek segítségével megalapozott, releváns döntéseket hozhat a legjobb pályázókat illetően.

Az Atom előnyei

 1. Adatalapú: A rendszer hatványozottan több összefüggést képes vizsgálni az embernél a tanuló   algoritmusoknak köszönhetően.
 2. Átlátható: Letisztult, érthető, rendszeres kiértékelés és visszajelzés ügyfeleink számára, hogy kizárólag   a legjobb jelöltekre fordítsák erőforrásaikat.
 3. Szisztematikus: A tanuló algoritmusoknak köszönhetően a rendszer alkalmassági és személyiségi faktorok mentén találja meg a leginkább illeszkedő jelölteket a szervezetek számára.