Oltásvezérlő és oltórendszer

A telepített oltórendszereinkkel lehetőség van a tűz automatikus detektálására, jelzésére, és ezzel egyidejűleg a tűz oltása is automatikus megtörténik. Vállalatunk a ma elérhető összes rendszer kiépítését megvalósítja, legyen szó sprinkler, vízköddel vagy habbal oltó, esetleg gázzal oltó rendszerről. A tűzoltó rendszerek gyorsan, hatékonyan és automatikusan működnek egy tűzeset során, hogy a felmerülő kárt elkerüljük vagy minimálisra csökkentsük.

Rendszereink kiépítése során minden esetben felmérjük a helyszín adta körülményeket, és több tízéves szakértelmünkkel a lehető legjobb javaslatot tesszük ügyfeleinknek.

Sprinkler rendszerek

A sprinkler vagy vízzel oltó rendszer az egyik leghatékonyabb eszköz a tűz korai szakaszában történő megfékezésére. A rendszer személy- és környezetvédelmi szempontból is az egyik legalkalmasabb rendszer.

Gázzal oltó rendszerek

A gázzal oltó rendszerek kiépítése kifejezetten olyan helyekre javasolt, ahol a tárolt eszközök, felszerelések tűzvédelme kritikusan magas, így például múzeumok, dokumentumtárolók, szervertermek. A rendszer a természetben is előforduló gázok használatával, az oxigén kiszorításával fejti ki hatását, és a tűz érzékelését követően azonnal elindítja az oltási folyamatot.

Habbal oltó rendszerek

Habbal oltó rendszerek kiépítésére a vízzel nem oltható, fokozott tűz- és robbanásveszélyes helyeken van leginkább szükség. Ilyen helyeken a tűz rendkívül gyorsan terjed, nagy anyagi kárt és igen nagy mértékű környezetszennyezést okozva.

Vízköddel oltó rendszerek

A vízköddel oltó rendszer az oltóvizet finom permetként szórja az oltandó területre, így a cseppméret megsokszorozódik. A kisebb méretű vízcseppek nagyobb felületen, gyorsabban hűtenek, illetve a keletkező vízgőz megakadályozza a tűz oxigén-utánpótlását.

Automata Tűzoltó eszközök

A CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet egyedüli forgalmazója a Japán fejlesztésű BONPET környezetbarát, automata tűzoltó eszköznek. Ez az egyszerű mobil tűzoltó eszköz ideális olyan helyekre, ahol a tűzoltóság nem ír elő tűzoltó készüléket vagy tűzoltó rendszert, így a kisebb légterű objektumok mellett tökéletes megoldás lehet lakásokba, családi házakba is.

A BONPET tűzoltó készülék egy 600 cm3 térfogatú ampullába töltött oltófolyadék, amely körülbelül 8-10 légköbmétert, illetve nagyjából 2 méteres kör sugarú területet tud levédeni. A tűz keletkezése után a területre dobott eszköz tartalma eloltja és meggátolja a tűz további terjedését.

Ajánlatkérés

Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail cím*
Telefonszám*
Település*
Üzenet
* Kötelezően kitöltendő mezők